Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nordea delar ut 49,5 miljarder

Ekonomi • Publicerad 16 september 2021
Nordea, med vd Frank Vang-Jensen, siktar på en rejäl omgång utdelning och återköp av aktier i höst. Arkivbild
Nordea, med vd Frank Vang-Jensen, siktar på en rejäl omgång utdelning och återköp av aktier i höst. ArkivbildFoto: Jonas Ekströmer/TT

Nordeas aktie stiger med 1,2 procent sedan Europeiska centralbanken (ECB) har öppnat upp för återköp av Nordea-aktier för upp till 2 miljarder euro (drygt 20 miljarder kronor).

"Ett återköpsprogram väntas påbörjas efter publiceringen av rapporten för tredje kvartalet 2021", skriver Nordea i ett pressmeddelande.

Annons

Återköp av aktier är ett sätt att dela ut pengar till ägarna.

Nordeas styrelse kommer dessutom om två veckor att fatta beslut om utbetalning av ordinarie utdelning i linje med bolagsstämmans beslut i våras, då ägarna godkände ett förslag om att ge styrelsen mandat att dela ut 0:33 euro per aktie för 2019 och 0:39 euro per aktie för 2020.

Totalt innebär återköpen och utdelningarna att Nordea planerar att betala ut 4,9 miljarder euro (cirka 49,5 miljarder kronor).

Nordea meddelar samtidigt att man siktar på att lämna in en ansökan till ECB om att få upprätta ytterligare ett återköpsprogram i början av 2022.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons