Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

New York-börsen steg för tredje dagen i rad

Börs • Publicerad 8 november 2022
Amerikanska börsen fortsatte stiga under tisdagen. Arkivbild.
Amerikanska börsen fortsatte stiga under tisdagen. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

De ledande aktieindexen i USA steg under tisdagens handel. Breda index S&P 500 avancerade 0,6 procent, Dow Jones industriindex lyfte 1,0 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex höjde sig 0,5 procent.

Bland vinnarna fanns betaltjänsten Paypal, auktionssajten Ebay och flygplanstillverkaren Boeing som steg 4,5, 2,5 respektive 2,9 procent.

Annons

Tisdagens uppgångar innebär att börsen har stigit under tre handelsdagar i rad – och därmed hämtat igen något av förra veckans nedgångar i samband med höjningen av av den amerikanska styrräntan.

Analytiker förklarar de senaste dagarnas glada börshumör med att marknaden väntar sig att republikanerna segrar i valet till representanthuset som avgörs på tisdagen, samt att inflationssiffrorna som publiceras på torsdag ska visa på en dämpad inflation jämfört med tidigare månader.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons