Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Netanyahu får uppdrag att bilda regering igen

Israel • Publicerad 13 november 2022
Ledaren för Likud-partiet i Israel, Benjamin Netanyahu, och president Isaac Herzog under söndagens ceremoni i Jerusalem.Foto: Maya Alleruzzo/AP/TT

Benjamin Netanyahu har formellt fått uppdraget av Israels president Isaac Herzog att bilda ny regering. Enligt Herzog är "resultatet tydligt, och uppgiften att forma en ny regering måste tilldelas Benjamin Netanyahu".

Herzog är medveten om att Netanyahu står inför rätta misstänkt för korruption, sade han. Men presidenten har noterat att Netanyahu enligt ett prejudikat kan fungera som premiärminister medan han bestrider anklagelserna.

Annons

Den 73-årige veteranpolitikern Netanyahus högerparti Likud med stödpartier nådde en tydlig majoritet i valet, efter en period av politisk turbulens i landet. Resultatet spås kunna bli en av de mest högerorienterade regeringarna i landets historia.

Netanyahu har 28 dagar på sig att bilda koalition med sina allierade.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons