Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nära 40 000 vill skriva högskoleprovet i höst

Utbildning • Publicerad 1 september 2021
För att öka förutsättningarna för att anordna högskoleprovet på ett smittskyddssäkert sätt fanns vid anmälan ett tak på 40|000 platser. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Nästan 40 000 personer har anmält sig till höstens högskoleprov den 24 oktober, skriver Universitets- och högskolerådet (UHR) i ett pressmeddelande.

På grund av coronapandemin är antalet platser begränsade till 40 000. När anmälan stängde vid midnatt fanns det endast 96 platser kvar, i Mariehamn på Åland.

Annons

"Vi förutsåg ett stort intresse för att skriva högskoleprovet i höst och så har det också varit. Av smittskyddsskäl har det varit nödvändigt att begränsa antalet platser, men de allra flesta som verkligen behöver ett resultat för vårens antagning får möjlighet att skriva provet", säger Peter Honeth, nationell samordnare för högskoleprovet.

För att få skriva provet ska man vara född 2002 eller tidigare, eller ha påbörjat gymnasiet före 16 års ålder och ha avslutat sin gymnasieutbildning.

Om högskoleprovet skulle behöva ställas in på grund av ökad smittspridning, får de anmälda tillbaka anmälningsavgiften.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons