Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Musk: Rösta på Republikanerna

USA • Publicerad 7 november 2022
Miljardären Elon Musk uppmanar amerikanerna att rösta på republikanerna i mellanårsvalet. Arkivbild.
Miljardären Elon Musk uppmanar amerikanerna att rösta på republikanerna i mellanårsvalet. Arkivbild.Foto: Carina Johansen/NTB

Tesla-vd:n och nyblivna Twitterägaren Elon Musk uppmanar de amerikanska väljarna att rösta på republikanerna i tisdagens mellanårsval.

"Delad makt dämpar båda partiernas värsta överdrifter, därför rekommenderar jag att rösta på en republikansk kongress med tanke på att presidentskapet är demokratiskt", skriver Musk på Twitter till sina 114 miljoner följare.

Annons

Musk kommenterar ofta politiken, men det har tidigare varit relativt oklart var på den politiska skalan han rör sig. I augusti skrev han såhär på Twitter:

"För att vara tydlig, jag stödjer den vänstra delen av det republikanska partiet och den högra av det demokratiska partiet!", enligt Reuters.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons