Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mörka rekord i Mexiko och Brasilien

Antalet nya dödsfall i covid-19 stiger i såväl Mexiko som Brasilien, de två länder i Latinamerika med flest registrerade avlidna till följd av viruset.
Mexiko/Brasilien • Publicerad 4 juni 2020
Människor promenerar i centrala Mexico City.
Människor promenerar i centrala Mexico City.Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

I Mexiko har myndigheterna det senaste dygnet för första gången rapporterat fler än 1 000 nya dödsfall, 1 092 stycken. Det är över dubbelt så många än dagen innan, men förklaras med att myndigheterna intensifierat arbetet med att identifiera vilka dödsfall som har orsakats av covid-19.

– De senaste 20-25 dagarna har vi haft olika fall som av olika anledningar har tagit lång tid att registrera, säger vice hälsominister Hugo López-Gatell Ramírez.

Annons

Totalt har därmed minst 11 700 personer avlidit till följd av covid-19 i Mexiko. Antalet konstaterat smittade är uppe i över 101 000 människor, en siffra som tros vara betydligt högre.

I Brasilien lyder det nya mörka dygnsrekordet 1 349 avlidna, enligt myndigheterna. Sammanlagt har drygt 32 500 personer avlidit i pandemin, vilket är det fjärde högsta dödstalet efter USA, Storbritannien och Italien.

Fler än 584 000 har konstaterats vara smittade med coronaviruset i Brasilien, den högsta siffran i världen efter USA. Antalet smittade antas av experter dock vara mycket högre.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons