Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mordmisstänkt försatt på fri fot

En 24-årig man som suttit häktad misstänkt för mord och mordförsök i Jordbro har släppts, meddelar åklagaren. Misstanken kvarstår och förundersökningen fortsätter.
Brott • Publicerad 13 mars 2023
Två personer sköts vid pendeltågsstationen i Jordbro i Haninge söder om Stockholm sent på eftermiddagen den 4 januari. Arkivbild.
Två personer sköts vid pendeltågsstationen i Jordbro i Haninge söder om Stockholm sent på eftermiddagen den 4 januari. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Det var den 4 januari i år som en man i 25-årsåldern sköts till döds vid pendeltågsstationen i Jordbro, söder om Stockholm. Ytterligare en man skottskadades.

Den misstänkte 24-åringen greps i början av mars efter att ha varit anhållen i sin frånvaro, och häktades som skäligen misstänkt. Nu har han släppts på fri fot, meddelar kammaråklagare Kajsa Lindberg.

Annons

– Jag hade en vecka på mig att stärka misstanken till sannolika skäl. Det kunde vi helt enkelt inte göra. Det har inte framkommit någon ny bevisning, och därför hävde jag häktningen när jag insåg att det skulle bli så, säger kammaråklagare Kajsa Lindberg.

Enligt åklagaren kvarstår den skäliga misstanken, och förundersökningen fortsätter. Mannen förnekar brott.

– Vi jobbar med många olika åtgärder i syfte att reda ut vad som hänt och vilka som varit inblandade.

TT: Finns det andra misstänkta?

– Det kan jag inte kommentera.

De senaste månaderna har flera grova våldsbrott inträffat i Stockholmsområdet. Enligt Lindberg utreds om mordet och mordförsöket i Jordbro kan kopplas till andra våldsdåd.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons