Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mördades på gymmet – två åtalas

En man sköts ihjäl när han var och tränade på ett gym på Hisingen i Göteborg.
Nu åtalas en man i 20-årsåldern för mordet och en jämnårig man för grovt skyddande av brottsling, rapporterar lokala medier.
Brott • Publicerad 14 november 2022
Det misstänkta mordet ägde rum på ett gym på Hisingen i Göteborg den 28 april.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Flera personer blev vittnen till händelsen i april i år, då en beväpnad person klev in på gymmet och sköt offret, en man i 25-årsåldern, med ett skott i huvudet.

– Enligt min uppfattning en ren avrättning, där det funnits fara för andra personer i en omedelbar närhet, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claeson till Göteborgs-Posten.

Annons

Den misstänkte mördaren greps kort efter dådet i en villa.

– I källaren påträffande vi den misstänkte skytten. Där, i en tvättmaskin, pågick dessutom tvätt av de kläder som gärningspersonen haft på sig, säger åklagaren.

Den mordåtalade mannen bedöms ha kopplingar till ett kriminellt nätverk, men om mordet är gängkopplat eller beror på en personlig konflikt är svårt att säga, enligt åklagaren.

– Det finns uppgifter om någon typ av konflikt mellan de inblandade. Den nu misstänkte mördaren hade blivit knivhuggen i ett tidigare skede och viss information tyder på att mordet möjligen kan kopplas till detta, säger Helena Treiberg Claeson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons