Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Moderaterna vill tredubbla polisens kameror

Politik • Publicerad 7 september 2021
Polisens övervakningskamera med tillhörande belysning på Möllevångstorget i Malmö. Arkivbild.
Polisens övervakningskamera med tillhörande belysning på Möllevångstorget i Malmö. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Moderaterna vill att polisen inom ett år sätter upp tre gånger så många övervakningskameror som i dag, och att myndigheten har över 2 000 övervakningskameror uppsatta senast år 2024, rapporterar SVT Nyheter.

– Sverige är det land i Europa som har störst problem med gängkriminalitet. Att det bara finns 361 kameror hos polisen, det är anmärkningsvärt, och här måste vi göra en ordentlig satsning för att helt enkelt kunna lagföra fler kriminella, säger partiets rättspolitiske talesperson Johan Forssell till tv-kanalen.

Annons

Moderaterna motiverar förslaget med att fler övervakningskameror skulle leda till färre brott, och att fler av dem skulle klaras upp.

Partiet vill även att polisen ska ha möjlighet att ta del av andra aktörers kamerasystem, som Trafikverkets trängselskattskameror, rapporterar SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons