GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mobila verkstäder servar olaglig trafik

Polisen får in allt fler tips om rullande serviceverkstäder som står på rastplatser längs vägarna för att serva utländska åkeriers fordon, rapporterar Sveriges Radios Ekot.
Brott • Publicerad 13 januari 2018
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Det finns misstankar om att verkstäderna försörjer utländska långtradare, som stannar längre i Sverige än vad de har tillstånd till, med bränsle, däck och reservdelar.

– De behöver aldrig uppsöka en svensk verkstad i normalfallet. Och det gör ju att utlandsregistrerade fordon kan fortsätta att bedriva inrikestrafik här i Sverige, utan att behöva lämna landet, säger Roger Ogemar, bilinspektör vid trafikpolisen i Västerås.

Enligt Ogemar är polisens möjlighet att agera mot verkstäderna små, då det inte är olagligt att reparera fordon på en parkering, trots de starka misstankarna om att de stöttar en olaglig verksamhet.

KB/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.