1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Misstänkt mordförsök i Sätra

Brott • Publicerad 12 april 2021
En lägenhet i Sätra i södra Stockholm besköts under natten till måndagen. Arkivbild.
En lägenhet i Sätra i södra Stockholm besköts under natten till måndagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En lägenhet i Sätra i södra Stockholm besköts under natten till måndagen.

– Vi fick larm vid 01.16 att man hörde smällar som uppfattades komma från skjutvapen och när vi kom till platsen kunde vi konstatera hål i ett lägenhetsfönster som såg ut som skotthål, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Polisen i Stockholm.

Flera personer befann sig i lägenheten under skottlossningen men ingen uppges vara skadad fysiskt. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott.

Lägenheten hölls under natten avspärrad för brottsplatsundersökning, under morgonen togs dock avspärrningarna bort.

– Avspärrningarna är nu hävda och den tekniska undersökningen är klar. Ingen är frihetsberövad men brottsrubriceringarna kvarstår, säger Eva Nilsson på polisregion Stockholm strax efter 07.30.

Hon berättar fortsatt att polisen under dagen kommer att fortsätta med utredningen.

– Nu sammanställer man de uppgifter som kom fram under natten med förhör och dörrknackning, sedan jobbar man vidare med ärendet helt enkelt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.