Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Misstänkt mordförsök i Karlstad – man gripen

En stor polisinsats genomfördes vid lunchtid i Karlstad. En man har gripits misstänkt för mordförsök, rapporterar Nya Wermlands Tidning.
Brott • Publicerad 19 juli 2023
Polisen är på plats och utreder ett misstänkt grovt brott i Hammarö kommun. Arkivbild.
Polisen är på plats och utreder ett misstänkt grovt brott i Hammarö kommun. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Brottet ägde rum i Hammarö kommun och enligt källor till NWT ska det röra sig om ett våldsbrott där en man attackerat en granne.

Enligt tidningen flydde mannen i bil men kunde senare gripas av polis misstänkt för mordförsök.

Annons

– Vi har en målsägande som är förd till sjukhus och där är skadeläget allvarligt, men inte livshotande, berättar Sophia Jiglind, presstalesperson vid polisregion Bergslagen, för TT.

Polisen har arbetat med ett stort antal resurser på platsen, men vill inte gå in ytterligare på omständigheterna kring händelsen som skett i ett bostadsområde.

– Vi har gripit en man som är misstänkt för det här och eftersom det är väldigt tidigt i utredningen kommer vi vara återhållsamma med detaljer, som eventuella tillhyggen, säger Sophia Jiglind.

Hon betonar däremot att händelsen ses som isolerad och att de båda inblandade är bekanta med varandra sedan tidigare.

– Vi har en ganska grovhuggen bild av vad som hänt och vad som föranlett det, men det handlar inte om någon gängkriminalitet. Nu hör vi vittnen och genomför andra utredningsåtgärder, säger Sophia Jiglind till TT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons