Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Misstänkt i frysboxfall ändrar sig – nekar

Brott • Publicerad 10 juli 2023
Huset i Värmland där kvinnans kropp hittades. Arkivbild.
Huset i Värmland där kvinnans kropp hittades. Arkivbild.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Mannen som står åtalad för att ha förvarat sin döda sambo i en frysbox ändrar sig och förnekar nu samtliga åtalspunkter, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Den avlidna kvinnan hittades i en frysbox i parets hus i mars i år, men hon tros ha avlidit redan i januari 2018. Hennes sambo, en norsk man i 55-årsåldern, har tidigare erkänt att han lagt henne i frysboxen efter att hon avlidit i deras hem.

Annons

Mannen står åtalad för grovt gravfridsbrott, brott mot griftefriden, grovt bedrägeri och urkundsförfalskning. Men på måndagen, en dag innan rättegången är planerad att dra igång, ändrar mannen sig.

– Han förnekar alla gärningar, säger hans advokat Stefan Liliebäck till NWT.

Vid en rättspsykiatrisk undersökning konstaterades att mannen inte led av någon allvarlig psykisk störning. Stefan Liliebäck håller dock inte med om den slutsatsen och har begärt en ny prövning, vilket tingsrätten ska ta ställning till.

– Enligt mig lider han av en psykisk sjukdom, säger försvararen till NWT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons