Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Misshandlade rullstolsburen – straffet sänks

Brott • Publicerad 14 september 2021
Det blev lindrigare straff i hovrätten för en kvinna som misshandlade en rullstolsburen man. Arkivbild.
Det blev lindrigare straff i hovrätten för en kvinna som misshandlade en rullstolsburen man. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En kvinna som fällts för att ha misshandlat en rullstolsburen man i Malmö får sitt straff lindrat av hovrätten, skriver Hallandsposten.

I april anföll den 23-åriga kvinnan en man som satt och fiskade vid Malmö kanal. Enligt vittnen slog kvinnan till honom innan hon välte rullstolen.

Annons

Mannen fick klamra sig fast vid en järnkätting för att inte hamna i vattnet. Kvinnan misstänktes först också för att ha försökt knuffa ner honom i kanalen.

I tingsrätten fälldes kvinnan för grov misshandel och dömdes till två års fängelse.

Hovrätten mildrar nu rubriceringen till misshandel och sänker straffet till fängelse i ett år och tre månader. Rätten skriver att det var "förhållandevis lindrig våldsutövning med begränsade skador som följd".

Det skadestånd som hon ska betala till mannen sänks också, från 37 000 till 20 000 kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons