Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Missad stoppskylt avslöjade bedragare

Dom • Publicerad 15 juli 2023
Två män har dömts till fängelsestraff av Jönköpings tingsrätt efter ha utfört flera bedrägerier och stölder mot äldre. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Att bedragarna inte stannade vid en stoppskylt blev deras fall. Nu har de dömts till långa fängelsestraff för bedrägerier mot äldre, rapporterar P4 Jönköping.

Det var innan jul som polisen stoppade bedragarna som färdades i en bil i Värnamo. I bilen fann polisen en plånbok tillhörande en äldre man och kunde med hjälp av den reda ut nära 30 bedrägerier och stölder mot äldre som gjort att de båda männen kommit över nästan 600 000 kronor.

Nu har Jönköpings tingsrätt dömt de båda männen, en i 20-årsåldern och den andre i 35-årsåldern, till långa fängelsestraff. Den ene döms till fängelse i fyra år och fem månader samt ska utvisas efter avtjänat straff. Den andre döms till tre år och tio månader i fängelse.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons