Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Minst 23 kroppar hittade i mexikansk massgrav

Mexiko • Publicerad 18 juli 2020
Under åren har många mexikaner försvunnit, bland annat 43 studenter 2014. På bilden syns en kvinna vid ett minnesmärke för de försvunna männen. Arkivbild.
Under åren har många mexikaner försvunnit, bland annat 43 studenter 2014. På bilden syns en kvinna vid ett minnesmärke för de försvunna männen. Arkivbild.Foto: Eduardo Verdugo/AP/TT

I utkanten av den västmexikanska staden Guadalajara har en massgrav med vad som tros vara minst 23 människors kvarlevor hittats.

Massgraven är belägen mellan två bostadshus och tre kvarter från en lokal polisstation.

Annons

– Vi tror att de här två husen är bebodda. Man frågar sig varför ingen rapporterat något, säger Guadalupe Aguilar på FUNDEJ, en organisation som letar efter saknade personer.

Tre av de döda har kunnat identifieras och deras familjer har blivit underrättade.

Den 2 juli hittades ytterligare en massgrav i den närliggande staden Tlaquepaque. Där hittades minst 86 personers kvarlevor i påsar och väskor.

Mexikanska myndigheter uppger att över 70 000 människor saknas i landet, något som tros bero på våldsamheter mellan lokala karteller och polis samt inom kartellerna.

Sedan 2006, då den mexikanska staten inledde en offensiv mot kartellerna, har över 6 000 kroppar återfunnits i massgravar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons