Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Minst 200 fångar på nytt fängelse i Värnamo

Kriminalvård • Publicerad 2 november 2022
Det nya fängelset i Värnamo ska ha plats för flera hundra intagna. Arkivbild.
Det nya fängelset i Värnamo ska ha plats för flera hundra intagna. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Det nya fängelset som ska byggas i Värnamo får plats för 200–250 fångar och lika många anställda, rapporterar Publikt.

Fängelset ska byggas på ett cirka 30 hektar stort område vid Hörle, strax norr om Värnamo. Det beräknas vara färdigställt 2028.

Annons

”Kriminalvården har en ansträngd platssituation och att bygga nytt i kombination med ett bygga ut befintliga anläggningar är viktigt för att myndigheten ska klara sitt uppdrag att verkställa straff och minska återfall i brott även i framtiden”, säger Kriminalvårdens ekonomi- och fastighetsdirektör Björn Myrberg enligt Publikt.

Trängseln på fängelserna i Sverige har ökat och därför har Kriminalvården begärt 700 miljoner kronor under de kommande tre åren för att bygga fyra nya anstalter, av vilka den i Värnamo är en. De övriga ska byggas i Trelleborg, Kalmar och Norrköping. Även befintliga fängelser ska byggas ut.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons