Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Minnesstund ett år efter flygolyckan i Umeå

Olyckor • Publicerad 7 juli 2020
Nio personer omkom då det lilla planet med fallskärmshoppare störtade på en ö i Umeälven. Arkivbild.
Nio personer omkom då det lilla planet med fallskärmshoppare störtade på en ö i Umeälven. Arkivbild.Foto: Patrick Trägårdh/TT

Den 14 juli i fjol störtade ett mindre plan med fallskärmshoppare ombord på en ö i Umeälven. Nio personer från Västerbotten och Norrbotten omkom.

Nu hålls en minnesstund en minnesstund på årsdagen av olyckan i Umeå stads kyrka. Sörjande kan tända ljus, lämna blommor utanför kyrkan och delta i minnesstunden.

"Vi kommer att fortsätta minnas de personer som dött, men minneshögtiden blir ett slags avslut på sorgeåret. Inte förrän det gått ett helt år med högtider och familjetraditioner kan man säga till sig själv att det går att leva vidare. Det blir annorlunda, men det går", skriver Ingrid Holmström Pavval, präst i Umeå som leder minneshögtiden, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons