Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Miljoner pakistanier hotas av livsmedelskris

Pakistan • Publicerad 3 oktober 2022
Översvämningsdrabbade barn i ett tillfälligt läger i den sydvästliga pakistanska provinsen Baluchistan. Bild från den 29 september.
Översvämningsdrabbade barn i ett tillfälligt läger i den sydvästliga pakistanska provinsen Baluchistan. Bild från den 29 september.Foto: Zahid Hussain/AP/TT

Runt 5,7 miljoner människor står inför en allvarlig livsmedelskris efter de förödande översvämningarna i Pakistan, enligt FN:s kontor för samordning av humanitär hjälp (OCHA).

"FN och humanitära samarbetspartners fortsätter att skala upp responsen och har nått fler än 1,6 miljoner som direkt påverkats av översvämningarna", skriver OCHA på Twitter.

Annons

Utbrott av vattenburna infektioner och sjukdomar har rapporterats från de värst drabbade provinserna Sindh och Baluchistan, enligt kontoret.

Pakistanska myndigheter uppger att närmare 1 700 människor har omkommit i årets ovanligt kraftiga monsunregn. 33 miljoner människor har påverkats och hundratusentals bor nu i tält eller i undermåliga, tillfälligt upprättade bostäder med bristande hygienförhållanden.

Uppemot 130 000 gravida kvinnor är i akut behov av sjukvård i Pakistan, uppger OCHA.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons