Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Miamiborgmästare vill bli president

USA • Publicerad 15 juni 2023
Miamis borgmästare Francis Suarez.
Miamis borgmästare Francis Suarez.Foto: Wilfredo Lee

Francis Suarez, borgmästare i Miami, är den senaste i raden att ta upp kampen om att bli Republikanernas kandidat i USA:s presidentval.

45-åringen är son till stadens förste Kubafödde borgmästare, och är den tredje från Florida att aspirera mot Vita huset. De två andra – tidigare presidenten Donald Trump och guvernören Ron DeSantis – ses allmänt som favorit respektive ha näst störst chans att ta hem nomineringen.

Annons

Suarez meddelade sin kandidatur genom att lämna in handlingar dagen efter Trumps framträdande i rätten i borgmästarens hemstad.

Francis Suarez har beskrivit sig som en ny sorts ledare som kanske ser lite annorlunda ut, och som pratar lite annorlunda – men som kan inspirera. Han har också medgett att han inte röstade för Trump varken i valet 2016 eller 2020.

Som borgmästare är han känd för att ha försökt att göra Miami till ett nytt Silicon Valley, bland annat genom att locka kryptoföretag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons