Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mexikanskt lyxplan ännu osålt

Mexiko • Publicerad 23 juli 2020
Mexikos lyxiga presidentplan, en Boeing 787 Dreamliner, har haft svårt att hitta en köpare. Arkivbild.
Mexikos lyxiga presidentplan, en Boeing 787 Dreamliner, har haft svårt att hitta en köpare. Arkivbild.Foto: Mexikos regering via AP/TT

I amband med valsegern 2018 lovade Mexikos president Andrés Manuel López Obrador att det flådiga regeringsplanet skulle säljas, som en del av de åtstramningar som skulle göras inom den mexikanska regeringen.

Mexikos lyxiga presidentplan, en Boeing 787 Dreamliner, med ett värde på över en miljard, lades följaktligen ut till försäljning.

Annons

Där har det nu legat – i ett och ett halvt år. Men trots att planet till och med skickats till USA i jakt på en förmögen potentiell köpare så står det ännu osålt. López Obrador meddelar nu att planet ska tas hem till Mexiko igen.

Planet beställdes av den tidigare presidenten Enrique Peña Nieto 2012 och rymmer trots sin prisklass endast 80 passagerare. Det är däremot försett med marmordekorerade badrum, en presidentsvit och ett exklusivt badkar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons