unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Merz överväger comeback i tysk politik

Friedrich Merz, tidigare gruppledare för tyska Kristdemokraterna (CDU), överväger att ställa upp i höstens val. Arkivbild.
Friedrich Merz, tidigare gruppledare för tyska Kristdemokraterna (CDU), överväger att ställa upp i höstens val. Arkivbild.
Foto: Michael Kappeler/AP/TT

Friedrich Merz, som förlorade ledarstriden i tyska Kristdemokraterna (CDU) i januari, överväger en comeback i politiken, säger han till Westfalenpost.

Den konservative affärsmannen fick se sig besegrad av Nordrhein-Westfalens ministerpresident Armin Laschet i kampen om ordförandeposten i Tysklands största parti, som leddes av Angela Merkel mellan 2000 och 2018.

Merz, som var kristdemokratisk gruppledare i förbundsdagen i början av 2000-talet, lämnade politiken 2009 och har sedan dess arbetat i näringslivet. Han funderar nu på en kandidatur i höstens parlamentsval.

– Jag har fått frågan från flera ordförande för olika kommundistrikt i Sauerland om jag kan tänka mig att kandidera för valkretsen, säger han till tidningen, och lägger till att han ännu inte har satt ned foten.