Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Panelen

Mera tipsar om ljudböcker, konserter och skräckserier

Har du svårt att komma på vad du ska göra i höst? Vi tipsar dig om tv-serier, ljudböcker och konserter.
Publicerad 24 oktober 2019
Melissa Horn kommer till Karlskrona den 26 oktober.
Melissa Horn kommer till Karlskrona den 26 oktober.Foto: Jessica Gow/TT

Pernilla Berghé tipsar om ljudböcker

Pernilla Berghé.
Pernilla Berghé.

Resten av allt är vårt

Emma Hambergs senaste bok är självbiografisk och handlar om kärlek – till barnen, ex-mannen, vännerna, och nya kärleken. Allvar beskrivs med humoristisk underton och ett underbart språk. De vackra och träffsäkra formuleringarna och bildliknelserna gör mig helt varm inombords.

Annons

Skumtomtar

Första delen i Mia Ahls trilogi om de tre väninnorna Jessica, Jenny och Sofia som på olika sätt revolterar, och hittar en helt annan inriktning i livet, mitt i livet. Typisk svensk feelgood, med lyckligt slut. Ger nog många en och annan aha-upplevelse också. Lever jag det liv som jag vill leva? Eller lever jag som det förväntas av mig?

Skärmhjärnan

Författaren Anders Hansen brinner verkligen för sin mission. Boken handlar om hur våra ursprungliga ”jägar- och samlarhjärnor” faktiskt påverkas av den största beteendeförändringen någonsin - användandet av smartphones. Och om hur jakten på likes och jämförandet med andra faktiskt kan leda till psykisk ohälsa.

Maria Gisselquist tipsar om konserter

Maria Gisselquist.
Maria Gisselquist.Foto: Marcus Palmgren

Melissa Horn

Den 26 oktober står hon på Konserthusets scen, artisten som för mig är höst i Karlskrona. Jag började lyssna på henne min första höst här varenda tågresa från Malmö tillbringades med henne i lurarna. Nu är det snart på riktigt.‬

Annons

‪‬Lars Winnerbäck

En knapp månad senare är det dags för mer höstmusik. För ja, denna höst blir succé för oss som gillar lite smådeppiga, svenska musiker. Lars Winnerbäck på NKT Arena. Hoppas bara på mer folk än sist då det var pinsamt glest i publiken.‬

‪‬

Hurula

Lite mer intimt lär det bli i december när Hurula intar Rydows i Karlskrona. Det hoppas jag i alla fall, när en musiker som jämförs med Thåström och släpper album med titlar som Vi är människorna som våra föräldrar varnade oss för, kommer hit.‬

‪‬

Linda tipsar om skräckserier

Linda Andersson.
Linda Andersson.Foto: Mattias Mattisson

The Haunting of Hill House

Spökskräckserien The Haunting of Hill House kom på Netflix förra hösten, och är en kuslig historia om ett hemsökt hus, en traumatiserad familj – och frågan är vad som egentligen hände i det där huset. Riktigt bra psykologiskt skräckdrama med nerv!

American Horror Story

Annons

American Horror Story är en underhållande, originell och välgjord skräckserie. Varje säsong är fristående och utspelar sig på olika platser och tider, till exempel ett mentalsjukhus på 60-talet, en freakshow på 50-talet och ett mystiskt hotell i Los Angeles. Nio säsonger har gjorts, varav sju finns på Netflix i nuläget.

Slasher

"Klassisk" seriemördare-är-lös-historia och som namnet avslöjar är det här riktigt rått med utstuderade makabra mord. Inget för den kvackmagade alltså... Att jag sitter klistrad är nog för att jag så gärna vill lista ut vem mördaren är innan det avslöjas... Hittills finns det tre fristående säsonger på Netflix.

Stina PetterssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons