Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mejlade känsliga uppgifter – anmäls till Säpo

Säkerhet • Publicerad 2 november 2022
En anställd inom Västra Götalandsregionen har skickat ut listor över säkerhetsklassad personal via en okrypterade mejl. Arkivbild
En anställd inom Västra Götalandsregionen har skickat ut listor över säkerhetsklassad personal via en okrypterade mejl. ArkivbildFoto: Tomas Oneborg/SvD/TT

En anställd inom Västra Götalandsregionen har skickat ut listor över säkerhetsklassad personal via en okrypterade mejl.

Mejlet gick till säkerhetsskyddshandläggare på nio av regionens förvaltningar. Det gör att uppgifter som är säkerhetsklassificerade riskerar att ha röjts, rapporterar Göteborgs-Posten.

Annons

Regionen har nu gjort en anmälan om en säkerhetshotande händelse till Säkerhetspolisen. Detta eftersom informationen i mejlen klassas som "begränsat hemlig", den lägsta säkerhetsklassen.

– Vi vet att Outlook (Microsoft, reds. anm) till exempel har en utländsk ägare – var hamnar informationen då? Det är därför som inga uppgifter som berör säkerhetsskyddet ska mejlas, säger Peter Toomar, biträdande säkerhetsskyddschef på Västra Götalandsregionen till Göteborgs-Posten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons