Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Meghan hyllar George Floyd

USA • Publicerad 4 juni 2020
Hertiginnan av Sussex, brittiske prins Harrys hustru Meghan, har publicerat en video där hon uttrycket sitt stöd för George Floyd som dödades i samband med ett polisingripande.
Hertiginnan av Sussex, brittiske prins Harrys hustru Meghan, har publicerat en video där hon uttrycket sitt stöd för George Floyd som dödades i samband med ett polisingripande.Foto: AP/TT

Hertiginnan av Sussex, brittiske prins Harrys hustru Meghan, har lagt ut en video där hon hyllar George Floyd, den obeväpnade svarte man som dog i samband med ett polisingripande i Minneapolis den 25 maj.

– George Floyds liv spelade roll, säger Meghan, vars mor är svart, i videon.

Annons

Sedan räknar hon upp namnen på andra afroamerikaner som dödats vid polisingripanden. Meghan uttrycker också stöd för rörelsen Black lives matter.

Harry och Meghan, som tidigare i år chockade den rojalistiska världen genom sitt beslut att lämna sina kungliga plikter, har kvar sina titlar hertigen och hertiginnan av Sussex.

En stor del av året bor paret numera inte i Storbritannien, och ett skäl för att delvis ha lämnat landet är sannolikt den frostiga relation som Harry och Meghan har med den brittiska tabloidpressen – som vid ett antal tillfällen anklagats för att uttrycka sig rasistiskt om Meghan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons