Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Massgripanden efter kyrkattacker i Pakistan

Pakistan • Publicerad 17 augusti 2023
Kristna och andra grupper demonstrerar mot våldet dagen efter attackerna i Pakistan.
Kristna och andra grupper demonstrerar mot våldet dagen efter attackerna i Pakistan.Foto: K.M. Chaudary/AP/TT

Polisen i östra Pakistan har gripit 129 personer efter att en ilsken mobb attackerat flera kyrkor och bostäder i ett kristet område i Jaranwala i onsdags.

De kristna invånarna tvingades fly och inga personer skadades. Minst en kyrka har bränts ner och fyra kyrkor har förstörts. De flesta av Jaranwalas 17 kyrkor angreps, enligt en lokal präst.

Annons

Den muslimska mobben tände också eld på och skadade ett 20-tal bostäder. Enligt vittnen använde mobben bensin för att tända eld på husen.

Militär och polis tvingades ingripa för att återställa ordningen, och imamer försökte också lugna ner situationen. Regeringen lovar att kyrkor och bostäder ska återställas och offren ska kompenseras.

Upprinnelsen anges ha varit att muslimer bevittnat hur lokala kristna rivit sidor ur Koranen, kastat dem på marken och klottrat förolämpningar på dem. Polisen letar efter en man för att förhöra honom.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons