1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Många noterar stil och utseende

Anna Svensson är frisör i Karlshamn. På fritiden spelar hon fotboll. - Det går inte en träning utan att jag får frågor om både det ena och det andra som har med tjejernas hår att göra.
Nyheter • Publicerad 4 september 2006
Privat. Anna Svensson på La Femme i Karlshamn klipper Johan Bentzer. Som frisör man delta i många intressanta samtal. I privatlivet möts man ofta av människor som vill prata hår.
Privat. Anna Svensson på La Femme i Karlshamn klipper Johan Bentzer. Som frisör man delta i många intressanta samtal. I privatlivet möts man ofta av människor som vill prata hår.Foto: 

- Som frisör går man in i en roll, där man förväntas se pigg och fräsch ut. När jag spelar fotboll har jag en annan roll. Ibland åker jag till träningen direkt efter jobbet, då brukar jag tvätta bort sminket.

På Salong La Femme känns smink och styling helt rätt. Frisörerna speglar trender och stilar som kunderna kan inspireras av och identifiera sig med. Men på fotbollsplanen känns sminket lite malplacerat.

Frågor om schampo Även i privatlivet blir frisörerna ofta förknippade med sin yrkesroll. På fester eller på krogen får Anna frågor om allt från schampo till rena gör-om-mig-tips.

- När jag går ut är det många som kommer fram och frågar: "Om du fick göra precis vad du ville med mig, vad skulle du göra då".

På förfester är hon flitigt anlitad av tjejkompisar som vill ha hjälp med styling innan de går ut.

Ibland kan det vara skönt med en avslappnad stil och hon drar sig inte för att gå ut på stan och uträtta ärenden osminkad.

- Däremot kan jag inte tänka mig ett party utan smink.

Får veta mycket Hon vet att många noterar frisörens stil och utseende.

- Som frisör utstrålar jag något som representerar min målgrupp. Kunderna kollar mycket på vad vi har för stil.

Föreställningen om att frisörer är goda människokännare stämmer.

- En del kunder öppnar sig och man får veta mycket om deras liv. Andra vill hellre sitta med en tidning och relaxa.

Att lyssna och känna av hur kunden vill ha det är en del av frisörrollen.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.