Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man utsatt för mordförsök i Malmö

En polispatrull förde vid 18-tiden på tisdagen en man som hittades med skador på Nydala i Malmö till sjukhus, utan att invänta ambulans, uppger polisen.
Brott • Publicerad 18 maj 2021
Polis och avspärrningar på i Malmö efter att en man utsatts för ett misstänkt mordförsök på tisdagskvällen.
Polis och avspärrningar på i Malmö efter att en man utsatts för ett misstänkt mordförsök på tisdagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT

Beslutet togs för att mannen bedömdes behöva omedelbar sjukhusvård. Därför kördes mannen till Skånes Universitetssjukhus (Sus).

– Ibland är det det lämpligaste att köra snabbt till sjukhuset. Den bedömningen har patrullen gjort i detta fallet, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Annons

Enligt Region Skåne vårdas en man i 25-årsåldern med lindriga skador på Sus efter att ha blivit utsatt för våld. Vad mannen har skadats av är än så länge oklart, men enligt Sydsvenskan ska det inte röra sig om skottskador.

Polisen spärrade även av akutmottagningen under en knapp timme, men hävde sedan avspärrningen utan att notera någon ordningsstörning.

Polisen har även spärrat av på Nydala och söker efter en eller flera gärningspersoner.

Händelsen rubriceras som försök till mord. Polisen har genomfört en husrannsakan av en lägenhet i närheten av platsen och skriver att det är den misstänkta brottsplatsen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons