Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man i Eskilstuna fick bidrag trots stort arv

Brott • Publicerad 1 juli 2023
Mannen fick försörjningsstöd trots att han hade ett stort arv. Arkivbild.
Mannen fick försörjningsstöd trots att han hade ett stort arv. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man i 55-årsåldern har fått 222 610 kronor i försörjningsstöd från Eskilstuna kommun trots han hade ett arv på cirka 341 000 kronor som han inte berättade om, rapporterar SVT Sörmland.

Nu åtalas mannen för bidragsbrott och grov oredlighet mot borgenär.

Annons

Enligt åtalet ansökte mannen om ekonomiskt bistånd vid 27 tillfällen mellan mars 2020 och februari 2022. Innan ansökan tog han däremot pengar från ett arv på ett nyöppnat konto som han sedan överförde till närstående personer.

Mannen förnekar brott. Enligt åklagaren erkänner han bland annat att han överfört pengarna till andra personer och att han ansökt om ekonomiskt bistånd, trots han hade fått ett arv.

– Han såg inte de där pengarna som en inkomst och att han var tvungen att berätta det för kommunen. Han säger att han tänkte inte på att det skulle vara något brottsligt, säger åklagare Anton Larsson Forsberg, till SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons