Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man gripen för inblandning i mord på tolvåring

Brott • Publicerad 8 juli 2021
Blommor och ljus på platsen där den tolvåriga flickan sköts ihjäl i augusti i fjol. Arkivbild.
Blommor och ljus på platsen där den tolvåriga flickan sköts ihjäl i augusti i fjol. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En 22-årig man har gripits av spansk polis. Mannen är misstänkt för medhjälp till mord då en tolvårig flicka sköts ihjäl i Botkyrka i augusti förra året, rapporterar Svenska Dagbladet.

– Jag kan bekräfta att han greps i Spanien i går och nu sitter frihetsberövad där. Han kommer att överlämnas till Sverige enligt en europeisk arresteringsorder, säger vice chefsåklagare Anna Svedin till SvD.

Annons

Under onsdagen häktades han i sin frånvaro av Södertörns tingsrätt. Flera män har begärts häktade i sin frånvaro för samma brott.

Sedan i slutet av juni sitter även en annan man i 20-årsåldern häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet, samt för mordförsök. Mannen nekar till brott.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons