Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Män greps i stulen bil med bomb i bagaget

Brott • Publicerad 3 juni 2022
Två män har gripits för att ha stulit en bil samt för innehav av bland annat en rörbomb. Arkivbild.
Två män har gripits för att ha stulit en bil samt för innehav av bland annat en rörbomb. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män har åtalats för att ha tvingat till sig en bil på en gård på Orust under hot och våld. Männen kunde gripas strax efteråt i den stulna bilen – med en rörbomb i bagaget. Polisen hittade även en elsprängpatron i en bil som ägs av en av männen, skriver Bohusläningen.

Händelsen inträffade i början av april då en bilägare stod i sitt garaget och fixade med sin bil när en man i 40-årsåldern och en man i 30-årsåldern plötsligt dök upp och tvingade till sig en annan bil på gården genom att hota och sparka mannen.

Annons

De båda männen försvann därefter i mannens bil samt en av deras egna bilar, men greps dagen efter när de sov i den stulna bilen.

Polisens nationella bombskydd kunde senare konstatera att föremålen i männens bilar var en rörbomb och en elsprängpatron.

De åtalas nu för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och den yngre mannen åtalas även för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons