Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ung man döms för dödshot mot häktesvakt

En ung man döms för att ha dödshotat en kriminalvårdsanställd när de stötte ihop med varandra utomhus, efter att den anställde hade anmält mannen när han satt häktad, skriver .
Brott • Publicerad 14 november 2022
En ugn man döms för att ha dödshotat en häktesanställd som han stötte ihop med utomhus. Arkivbild.
En ugn man döms för att ha dödshotat en häktesanställd som han stötte ihop med utomhus. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Det var i somras som 19-åringen, som kopplas till ett kriminellt nätverk, råkade på mannen när de båda var ute och cyklade i Göteborg.

Den 19-årige mannen var häktad under våren och anmäldes då av den anställde i en incidentrapport eftersom den anställde känt sig hotad. När de senare träffade på varandra konfronterade 19-åringen honom om anmälan. 19-åringen måttade bland annat ett slag mot hans ansikte.

Annons

Kriminalvårdaren sprang iväg men mannen hotade då att han skulle skjuta honom. När vårdaren vände sig om plockade 19-åringen upp något ur fickan och sade att han skulle döda honom.

Den häktesanställde tvingades följa med men lyckades snart larma polis.19-åringen flydde och tog med sig båda cyklarna, men kunde sedan gripas.

– Jag kopplar händelsen till min yrkesroll. Det här var ett hot mot demokratin, sade den anställde under rättegången enligt GP.

19-åringen döms mot sitt nekande för bland annat hot mot tjänsteman, stöld och olaga hot. Han var tidigare dömd till 14 månaders fängelse för bland annat grovt narkotikabrott och får nu ytterligare fyra månaders fängelse.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons