Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Många tackar Nyamko Sabuni

Nyamko Sabuni får flera vackra ord från andra partiledare och partikamrater efter att hon aviserat sin avgång.
Poltitik • Publicerad 8 april 2022
Liberalernas försvarspolitiske talesperson Allan Widman (th) beklagar Sabunis avgång.
Liberalernas försvarspolitiske talesperson Allan Widman (th) beklagar Sabunis avgång.Foto: Claudio Bresciani / TT

– Nyamko Sabuni är den femte partiledare jag har arbetat med och hon är en mycket anspråkslös, rak och tydlig kvinna, säger Allan Widman, partiets försvarspolitiske talesperson.

Fredrik Malm, partiets andre vice ordförande, vill inte säga något om sin egen roll framöver men beklagar Sabunis besked.

Annons

– Jag förstår det beslut hon har fattat givet den situation vårt parti befinner sig i. Men det är tråkigt att det har gått så långt att man behöver avgå, säger Fredrik Malm till TT.

Partiledare

Även flera av riksdagens partiledare tackar Nyamko Sabuni.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson skriver i en kommentar till TT att han uppskattat samarbetet med Sabuni, både som riksdagsledamot och som partiledarkollega: "Jag har satt särskilt stort värde på hennes djupa engagemang för integration och mot hedersbrott. Jag önskar henne all lycka i framtiden”, skriver han.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch tackar Sabuni i ett inlägg på Twitter och tackar henne för den tid som varit: "Uppskattar vårt samarbete och ditt stora engagemang för integration och skola. Tack för att du hade modet att leda ditt parti ur den återvändsgränd som januariavtalet var för Sverige".

Centerpartiets Annie Lööf skriver, också på Twitter, att hon uppskattat att samarbeta med Nyamko Sabuni: "Jag har uppskattat våra samarbeten både inom Alliansen och i Januariavtalet. Jag har värdesatt våra samtal, din glöd för alla elevers möjlighet att lyckas i skolan och inte minst ditt viktiga engagemang mot hedersrelaterat våld och förtryck".

"Tuff motståndare"

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi tackar Sabuni för den här tiden, även om hon tycker att partiet valt fel väg: "Jag beklagar det vägval Liberalerna gjort, men har stor respekt för ditt engagemang och önskar dig all lycka till i nästa fas i livet", skriver hon på Twitter.

Även Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar kommenterar avgången: Tack för den här tiden Nyamko. Du har varit en tuff motståndare och jag har uppskattat din energi i debatterna, skriver hon

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons