Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

M kritiserar Centern för uppgörelse

Moderaterna kritiserar Centerpartiet för att åter stödja en socialdemokratisk statsminister och för att ha lagt sig platt i förhandlingarna om skog och strand, trots att detaljerna inte är kända.
Politik • Publicerad 10 november 2021
Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson, Elisabeth Svantesson, kritiserar Centerledaren Annie Lööf för att ha gjort upp med regeringen. Arkivbild.
Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson, Elisabeth Svantesson, kritiserar Centerledaren Annie Lööf för att ha gjort upp med regeringen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

"Även om inte alla detaljer är kända tyder allting på att Centerpartiets ambition om stärkt äganderätt över skogen och ett förbättrat strandskydd har kommit på skam. När Miljöpartiet firar en seger att Centerpartiet gav sig i förhandlingarna så är det människorna på landsbygden som får betala priset", hävdar partiets ekonomisk- politiska talesperson Elisabeth Svantesson i en skriftlig kommentar.

Moderaterna konstaterar också att det är svårt att granska överenskommelsen i grunden. Det beror på att propositionen om skogspolitiken och lagrådsremissen med förslagen om ändringar av strandskyddet inte fanns att läsa för utomstående när uppgörelsen offentliggjordes.

Annons

Svantesson tycker att Centerledaren Annie Lööf i och med överenskommelsen har givit väljarna besked om att en röst på C i valet nästa höst är en röst för en socialdemokratisk regering.

– - Samtidigt har Centerpartiet egentligen aldrig haft något val eftersom man tidigt har målat in sig i ett hörn genom att man vid två tidigare tillfällen stöttat en socialdemokratisk statsminister framför en moderat statsminister.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons