Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lokalpolitiker avgår efter genant intervju

Politik • Publicerad 11 november 2022
Den virala intervjun gjordes efter att kommunfullmäktige samlats. Arkivbild.
Den virala intervjun gjordes efter att kommunfullmäktige samlats. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den moderata lokalpolitikern Staffan Tjörnhammar avgår som första vice ordförande i kommunstyrelsen i Norrtälje kommun, rapporterar Norrtelje Tidning.

”Jag Staffan Tjörnhammar avsäger mig härmed med omedelbar verkan mina uppdrag som förste vice ordförande tillika ledamot i kommunstyrelsen, vice gruppledare samt kommunalråd i Norrtälje kommun”, meddelar Tjörnhammar enligt tidningen.

Annons

Anledningen till avgången specificeras inte. Men Tjörnhammar blev känd efter att en genant intervju med SVT Nyheter Stockholm i slutet av oktober fick bred spridning.

I klippet får han frågan om varför den nya kommunstyrelsen föreslagit att chockhöja sina egna löner. Efter nästan en halv minuts tystnad svarade han till slut:

– Det är alltid en fråga om prioriteringar.

Förslaget om höjda löner – som inte hade förankrats med oppositionen i fullmäktige – togs tillbaka. Kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond (M) bad senare om ursäkt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons