Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stina Pettersson: ”Lokalkorrarna tände en gnista inom mig”

Jag har fått äran att ta över projektet Lokalkorrarna.
Det känns jättekul och nu hoppas jag att jag och korrarna tillsammans ska kunna lyfta projektet ännu ett steg.
Stina PetterssonSkicka e-post
Blekinge • Publicerad 30 april 2020 • Uppdaterad 4 maj 2020
Stina Pettersson
Detta är en personligt skriven text i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Stina Pettersson tar över som projektledare för Lokalkorrarna.
Stina Pettersson tar över som projektledare för Lokalkorrarna.Foto: Maths Olsson

När jag fick frågan om att ta över Lokalkorrarna tändes en gnista inom mig. Det kändes hel rätt. Nu är det dags för mig att använda de kunskaper jag har samlat på mig under min elvaåriga journalistkarriär. Därmed tar jag en paus från min nuvarande tjänst som redaktör för BLT:s och Sydöstrans gratistidning Mera.

Det känns givande att nu får möjligheten att hjälpa och coacha andra som gillar att skriva eller att uttrycka sig på andra sätt. Att hjälpa andra har funnits med mig länge. Det var en anledning till att jag blev journalist från början men det fanns med mig redan som barn. Jag tyckte alltid om att hjälpa mina klasskamrater. Om det var något jag kunde som de hade svårt för och som läraren inte hann hjälpa dem med ställde jag gärna upp. Det var också ett sätt att lära sig, genom att förklara för andra.

Annons

Ibland har jag till och med funderat på läraryrket eftersom jag tycker att det är givande att hjälpa andra och att lära ut. Genom Lokalkorrarna får jag nu chansen att hjälpa till, lära ut och får ett nytt perspektiv på mitt yrke. Det ska bli spännande att ta del av det Lokalkorrarna skapar. Tillsammans hoppas jag även att vi kan lyfta projektet ännu ett steg. Samtidigt har vi plats för fler korrar och skulle kunna sprida projektet till fler plattformar. Det hade till exempel varit kul att få vår första Instagrammare.

Är du eller din förening nyfiken på projektet är ni välkomna att höra av er till mig på mejladressen stina.pettersson@bltsydostran.se

Annons
Annons
Annons
Annons