1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Löfven siste man att grillas om coronaåtgärder

Coronaviruset • Publicerad 6 april 2021
Statsminister Stefan Löfven under en tidigare utfrågning i KU. Arkivbild.
Statsminister Stefan Löfven under en tidigare utfrågning i KU. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Riksdagens konstitutionsutskott (KU) fortsätter sin granskning av den svenska pandemihanteringen. Nu är datumet klart för när statsminister Stefan Löfven (S) ska frågas ut, nämligen den 26 april.

Tidigare under mars har en rad myndighetschefer fått frågor i KU om allt från tillgången till skyddsmaterial, testning och smittspårning till besöksförbud på äldreboenden.

– I år är det naturligtvis intressant eftersom vi har en hel granskning av coronahanteringen. Det är statsministern som har det yttersta ansvaret för hela Regeringskansliet och därför avslutar vi med honom, säger KU:s vice ordförande Hans Ekström (S).

På fredag frågar utskottet ut socialminister Lena Hallengren (S) i coronakopplade ärenden och på måndag nästa vecka inrikesminister Mikael Damberg (S).

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.