Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ung man döms för mord och tio mordförsök

Hovrätten fastställer straffet livstids fängelse för en 22-årig man som åtalats för att ha mördat en 44-årig man i Hjällbo i Göteborg förra våren.
22-åringen döms också för tio mordförsök och ska betala 1,4 miljoner kronor i skadestånd.
Brott • Publicerad 8 februari 2022
Polis vid platsen där en 44-årig man sköts till döds i Hjällbo, en söndag i maj förra året.Foto: Adam Ihse/TT

Minst nio skott avlossades av två maskerade personer nära stadsdelens torg en söndagseftermiddag i maj. Den andre skytten har inte kunnat identifieras.

Vem av de två som avlossade de dödande skotten har inte kunnat fastställas. Hovrätten anser dock att skottlossningen var planerad, och att de två gärningsmännen agerade i samförstånd.

Annons

22-åringen har medgett att han var på platsen, men hävdar att det var någon annan som sköt de dödande skotten.

Förutom 44-åringen skadades även två andra personer av skotten. 22-åringen döms nu för sammanlagt tio mordförsök, två fler än i den tidigare domen från Göteborgs tingsrätt.

"Vår bedömning är att samtliga målsägande har befunnit sig i skottlinjen och riskerade att dö eller skadas allvarligt", säger hovrättsrådet Roy Johansson i ett pressmeddelande från hovrätten för västra Sverige.

22-åringen ska också betala sammanlagt cirka 1,4 miljoner kronor till den avlidnes familj och övriga brottsoffer.

Mordet skedde två dagar efter ett stort bråk mellan två grupper vid samma torg. Elva män har dömts till fängelse för våldsamt upplopp i samband med det. Domen är dock överklagad. Enligt hovrätten finns ett samband mellan upploppet och dödsskjutningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons