Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Livstids fängelse för knivmord i Skogås

Brott • Publicerad 9 september 2020
Avspärrningar utanför bostaden i Skogås den 10 februari.
Avspärrningar utanför bostaden i Skogås den 10 februari.Foto: Claudio Bresciani/TT
Polisens tekniker utanför bostaden i Skogås den 10 februari.
Polisens tekniker utanför bostaden i Skogås den 10 februari.Foto: Claudio Bresciani/TT

En 32-årig man döms till livstids fängelse för mord efter att ha huggit ihjäl en bekant med kniv i hans bostad den 10 februari i år i Skogås i Huddinge kommun.

32-åringen har medgett att han högg ihjäl mannen, men sagt att det skedde i nödvärn.

Annons

Södertörns tingsrätt köper dock inte mannens förklaring, utan bedömer det som "en efterhandskonstruktion som inte förtjänar tilltro".

Motivet är inte helt klarlagt, enligt tingsrätten, men det har framkommit att 32-åringen känt sig kränkt av den andre mannen under en tid. Mannen ska ha hjälpt 32-åringen med jobb och även låtit honom bo i hans bostad, men 32-åringen hävdar att mannen i gengäld krävde tjänster av honom.

32-åringen har "uppgett att NN (målsägaren) pressade honom och att han kände sig som en springpojke åt NN, samt att han inte tyckte om situationen men att han stannade kvar hos NN då han kände sig beroende av honom och inte hade någonstans att ta vägen", skriver tingsrätten och konstaterar att det därmed har funnits ett tänkbart motiv till mordet.

Mannen ska även utvisas ur Sverige efter det att straffet är avtjänat.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons