Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Livstid för brittiskt politikermord

Storbritannien • Publicerad 13 april 2022
En minnesplats för den mördade politikern David Amess i London i fjol. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Den man som dömts för den dödliga knivattacken på den brittiske parlamentarikern David Amess i oktober i fjol får tillbringa resten av sitt liv i fängelse.

26-åringen befanns i måndags skyldig för mord och förberedelser för terrorhandlingar. Han har uttryckt stöd för terrorgruppen IS och uppges ha haft ett islamistiskt motiv för sina handlingar. Han ska även ha planerat liknande dåd mot andra politiker.

Annons

– Det här är ett mord som slår mot själva demokratins hjärta, och han har varken visat ånger eller skam för vad han gjort, tvärtom, sade domaren Nigel Sweeney när han på onsdagen gav den 26-årige Londonbon livstidsstraff utan möjlighet till villkorlig frigivning.

Den konservative parlamentarikern Amess höggs ihjäl när han mötte väljare i en kyrka i kuststaden Leigh-on-Sea i Essex. 26-åringen greps på plats.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons