Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lavinartad ökning av Tanzanias befolkning

Tanzania • Publicerad 1 november 2022
Tanzanias president Samia Suluhu Hassan varnar för utmaningarna med den ökande befolkningen. Arkivbild.
Tanzanias president Samia Suluhu Hassan varnar för utmaningarna med den ökande befolkningen. Arkivbild.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Tanzanias befolkningsmängd har ökat med nästan 40 procent under ett årtionde, meddelar landets president Samia Suluhu Hassan.

Hon varnar samtidigt för utmaningarna som den ökande befolkningen kan leda till.

Annons

Tanzanias befolkning är för närvarande 61,7 miljoner, enligt en folkräkning som genomfördes tidigare i år. 2012 var siffran 44,9 miljoner.

– En sådan population skulle kanske inte behöva vara en stor sak för ett stort land som vårt, men det är en belastning när det kommer till att fördela resurser och tillhandahålla sociala tjänster, sade Hassan under ett direktsänt evenemang från huvudstaden Dodoma på måndagen.

"Vi behöver utvecklingsstrategier för att tjäna dessa människor", tillade hon.

Redan 2019 konstaterade Världsbanken att Tanzanias ekonomiska centrum och största stad Dar es Salaam är en av de snabbast växande städerna i Afrika.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons