Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lastbilschaufför åtalas efter dödsolycka

Olyckor • Publicerad 26 januari 2022
En man åtalas efter en olycka där en man dog och en kvinna skadades allvarligt. Arkivbild.
En man åtalas efter en olycka där en man dog och en kvinna skadades allvarligt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En lastbilschaufför i 50-årsåldern åtalas efter en dödsolycka utanför Grums i december, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

En man i 50-årsåldern omkom och en kvinna i 20-årsåldern skadades svårt när lastbilen kolliderade med och välte över en mötande personbil. Lastbilschauffören greps på plats och visade sig ha en alkoholhalt på två promille i blodet.

Annons

Mannen åtalas nu för grovt vållande till annans död, grovt vållande av kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och grov smitning från trafikolycksplats. Enligt åtalet ska mannen ha kört berusad i minst 16 kilometer, bland annat på fel sida vägen där han fått möte av flera bilar. Han ska även ha kört på ett viltstängsel, en trafikskylt, gatlyktor samt ha kört i 90 kilometer i timmen på en 70-väg.

Mannen själv säger sig inte minnas olyckan, enligt NWT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons