Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lastbil ledde polisen till knarkförråd

Polisen hittade stora mängder narkotika, skjutvapen och handgranater vid ett tillslag i Sollentuna i torsdags.
Nu har fyra män häktats för flera grova brott kopplade till tillslaget.
Brott • Publicerad 16 juli 2023
Fyra personer har häktats. Arkivbild.
Fyra personer har häktats. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Godset hittades i ett förråd i torsdags efter att polisen haft span på – och följt efter – en lastbil och en personbil till platsen.

– Det skedde någon form av överlämning från lastbilen till personbilen och sedan från personbilen till förrådet, säger åklagaren Johanna Kolga till TT.

Annons

– I förrådet hittade vi över 100 kilo hasch, 45 kilo kokain, 180 000 narkotikaklassade tabletter, flera automatvapen och ett handfull handgranater.

Fyra män greps nära förråd

I närheten av förrådet greps fyra män, som häktades under söndagen. Tre av dem är i 25–30-årsåldern och en av dem är i 55-årsåldern. Männen misstänks nu för synnerligen grovt vapenbrott, synnerligen grovt narkotikabrott samt grovt brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor.

– Den äldre av männen är han vi benämner som "chauffören". Han kom med lastbilen från ett annat land, säger Johanna Kolga.

– Han som körde lastbilen är utländsk medborgare, medan de andra tre är bosatta i Sverige. En av de tre är brittisk medborgare.

"Del av en större organisation"

Enligt åklagaren misstänks personerna ha kopplingar till ett kriminellt nätverk.

– Utredningen är i intensiv fas, och vi får se var den tar vägen. Men jag menar att personerna är en del av en större organisation.

– Alla fyra är i inledningsskedet misstänkta för alla tre brotten, eftersom allt hittades på samma ställe, i lagerlokalen. Jag har gjort bedömningen att alla ska vara misstänkta för allt, sedan får utredningen visa om något kommer skilja sig åt mellan dem, säger Johanna Kolga.

Polisen beskriver insatsen som en del av arbetet "mot det grova våldet".

– När man hittar stora mängder narkotika är det sannolikt avsett för försäljning. Vi vet att narkotikahandeln av allt att döma har kopplingar till de grova skjutningar som skett i Stockholmsområdet, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid polisen, till TT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons