Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Larmet: Stöd saknas till kriminellas syskon

Brott • Publicerad 16 juli 2023
Hjälporganisationen BUFFF vill se mer stöd till syskonen till personer som har begått brott. Arkivbild.
Hjälporganisationen BUFFF vill se mer stöd till syskonen till personer som har begått brott. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det saknas ett riktat samhällsstöd till unga vars syskon är kriminella, enligt ett projekt av hjälporganisationen BUFFF (Barn och ungdomar med förälder/familjemedlem i fängelse, häkte eller frivård), rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Detta trots att forskning, som P1:s I lagens namn tagit del av, visar att syskon till kriminella löper större risk att själva begå brott.

– Stödet för de här småsyskonen är snudd på obefintligt. Man pratar inte om de här syskonen, det finns inget stöd till de här syskonen, utan fokus läggs på de som är frihetsberövade, säger Frida Asperö, som leder projektet på BUFFF, till radion.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons