Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man död efter skottlossning i frisörsalong

En man har dött efter en skottlossning i en frisörsalong i Göteborg nära Slottsskogen.
Den drabbade tillhör enligt polisen gängkriminella miljöer. En intensiv jakt på misstänkta pågår.
Brott • Publicerad 9 juli 2021
Polisens tekniker undersöker brottsplatsen: en frisörsalong vid Slottsskogen i Göteborg.Foto: Adam Ihse/TT

– En person är skjuten, personen misstänks tillhöra gängmiljön i Göteborg. Platsen för skjutningen är en frisörsalong på Marklandsgatan, sade Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst, till TT tidigare på fredagen.

Senare under kvällen bekräftade polisen att mannen, som enligt Göteborgs-Posten är i 25-årsåldern, avlidit av sina skador.

Annons

Ett stort antal polisenheter skickades till platsen. Polisen spärrade av runt en parkeringsplats mitt över gatan från en knutpunkt i kollektivtrafiken.

– Polisen bedriver en intensiv jakt på misstänkta för dådet. Vi har stora resurser på plats för att hantera händelsen, både gällande brottsutredningen och jakt på förövare, säger Hans-Jörgen Ostler.

Polisen har förhört vittnen och knackat dörr i området. Brottsplatsen spärrades av för en teknisk undersökning.

Göteborg har varit plågat av flera skjutningar, ofta mellan rivaliserande gäng. Så sent som för en vecka sedan sköts en polis till döds på Hisingen. Och nyligen dödades en man i Hjällbo efter ett stort bråk i stadsdelen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons