Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lärare satte upp kameror i omklädningsrum

Brott • Publicerad 5 april 2022
En lärare i Gällivare misstänks ha placerat ut kameror i elevernas omklädningsrum. Det inträffade har polisanmälts. Arkivbild.
En lärare i Gällivare misstänks ha placerat ut kameror i elevernas omklädningsrum. Det inträffade har polisanmälts. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En lärare i Gällivare kommun misstänks ha placerat ut kameror i elevernas omklädningsrum och dusch. Det inträffade har polisanmälts. Läraren är avstängd under utredningen, rapporterar lokala medier.

– Även läraren själv ska faktiskt ha gjort en polisanmälan. Jag ser väldigt allvarligt på det som har inträffat, säger kommunens skolchef Eva Martinsson till SVT Nyheter Norrbotten.

Annons

Händelsen upptäcktes sedan läraren själv berättat om kamerorna, skriver Norrländska Socialdemokraten och Norrbottens-Kuriren.

Det är inte känt hur länge kamerorna varit utplacerade.

Under tisdagskvällen informerades vårdnadshavare och personal på den aktuella skolan om händelsen vid ett föräldramöte.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons