Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Långa straff för cannabissmuggling i pizzaugn

Brott • Publicerad 5 juli 2021
I den här pizzaugnen smugglades 200 kilo narkotika. Arkivbild.
I den här pizzaugnen smugglades 200 kilo narkotika. Arkivbild.Foto: Tullverket/TT

Fransk polis hittade i höstas mer än 200 kilo cannabis i en pizzaugn som var på väg till Sverige från Libanon. Nu döms fem män för inblandning i den ovanliga smugglingen.

Narkotikan, som låg i en blylåda på baksidan av den ett ton tunga pizzaugnen, beslagtogs av fransk polis. För att få reda på vem som låg bakom smugglingen försågs den med en annan, liknande låda och i emballaget installerades kamera och mikrofon innan ugnen skickades vidare till Sverige.

Annons

När leveransen nått fram till en mindre skånsk ort slog polisen till och hittades då ytterligare 114 kilo cannabis i lokalen. Två män döms nu till fängelse i fem och år och elva månader. Ytterligare en man får fyra år och elva månaders fängelse och en annan man får tre års fängelse. En femte person döms till dagsböter.

I bevisningen finns bland annat en gruppchatt där några av de inblandade diskuterar hur narkotikan i pizzaugnen ska hanteras.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons