Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kvinna lurade Skånetrafiken på 160 000 kronor

Brott • Publicerad 15 november 2022
En kvinna som varit anställd på Skånetrafiken åtalas för trolöshet mot huvudman sedan bolaget betalat ut totalt 160|000 kronor för ersättningskrav som hon själv hittat på. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan hade som arbetsuppgift att betala ut ersättningar till resenärer som inkommit med krav till Skånetrafiken för uteblivna eller försenade resor. Femtio av de ärenden hon hanterade existerade dock inte i verkligheten – dessa hade kvinnan själv hittat på och utbetalningarna gick till bankkonton som kontrollerades av personer som hon kände.

Totalt betalades det ut drygt 160 000 kronor för påhittade ersättningskrav under perioden december 2019–september 2020, varav närmare 116 000 kronor senare fördes över till kvinnans bankkonto.

Nu åtalas hon vid Malmö tingsrätt för trolöshet mot huvudman.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons