Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två palestinska kvinnor dödade på Västbanken

Israelisk militär har skjutit och dödat två palestinska kvinnor på den ockuperade Västbanken, vid två separata tillfällen på söndagen.
Den ena attackerade en gränspolis med kniv, den andra var obeväpnad.
Israel • Publicerad 10 april 2022

Den första dödsskjutningen inträffade vid lunchtid. Enligt israeliska myndigheter närmade sig en kvinna i Betlehem en militär kontrollstation och uppmanades att stanna, men fortsatt röra sig.

Vakterna sköt då varningsskott mot kvinnans underkropp och kvinnan avled senare på sjukhus av blodförlust.

Annons

Den andra kvinnan angrep och knivskar vid 16-tiden en vakt som fick lättare skador. Det hela utspelade sig i Hebron på Västbanken. Kvinnan sköts av vakter och fördes till sjukhus, där hon avled av sina skador.

Båda händelserna bekräftas av israelisk militär och polis.

Händelserna inträffade bara tre dagar efter en skottlossning i Tel Aviv där en person dödade två och skadade minst åtta personer på en bargata i staden. Gärningsmannen som avlossade skotten dödades dagen därpå av israeliska säkerhetstjänsten.

De senaste veckorna har det varit flera blodiga dåd i Israel, varav terrorrörelsen IS har tagit på sig flera.

Den 29 mars sköts fem personer ihjäl i staden Bnei Brak, nära Tel Aviv. Två dagar tidigare sköts två gränspoliser till döds i staden Hadera i norra delen av landet.

Den 22 mars dödades fyra personer och flera skadades när en knivbeväpnad man gick till angrepp i Beersheba i södra Israel.

Den 2 april dödade israeliska styrkor tre medlemmar i den väpnade extremiströrelsen Islamiska jihad under en räd på Västbanken.

Rättad: I en tidigare version angavs felaktiga omständigheter kring en av kvinnornas beteende.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons