Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kvinna dog efter krock – ambulansförare åtalas

Under utryckning orsakade ambulansen en krock som ledde till att en kvinna blev påkörd och dog. Nu åtalas föraren för bland annat vållande till annans död.
Olycka • Publicerad 18 juli 2023
En ambulansförare åtalas för vållande till annans död efter en trafikolycka i Östersund. Arkivbild.
En ambulansförare åtalas för vållande till annans död efter en trafikolycka i Östersund. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det var den 22 november förra året som ambulansen skickades på utryckning i Östersund. I en korsning de centrala delarna av staden ska utryckningsfordonet kört mot rött och krockat in i en personbil, som i sin tur ändrade riktning och körde på kvinnlig fotgängare.

Kvinnan, som var i 80-årsåldern, fördes till sjukhus med livshotande skador. I mitten av januari i år avled hon till följd av skadorna.

Annons

Ambulansens förare har sedan olyckstillfället varit misstänkt för brott. Under tisdagen åtalades personen för vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död, rapporterar lokala medier.

Enligt åtalet använde föraren bland annat inga ljudsignaler för att påkalla fri väg, trots att ambulansen körde mot rött och att det var halt på vägarna. Ambulansföraren ska heller inte haft tillräcklig uppmärksamhet på andra trafikanter.

Enligt åklagaren får utryckningsfordon enbart köra mot rött ljus om särskild försiktighet iakttas.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons